Wanneer ‘hoe’ je iets zegt belangrijker wordt dan ‘wat’ je zegt…

Sparklin' voice

De laatste tijd was ook ik onder de indruk van de gebeurtenissen in de wereld. Het deed me nadenken over wie we zijn en hoe we in het leven staan. Vandaag moet er me, als eigenaar en stemcoach bij Sparklin’ voice iets van het hart. Kunnen we door bewuster te spreken van de wereld een (nog) betere plaats maken?

Wanneer we spreken, voor een groep of tijdens individuele gesprekken willen we de ander beroeren, overtuigen en/of begrip tonen. Meestal ligt de aandacht daarbij op de boodschap, de woorden die we kiezen en de opbouw van ons betoog. Hierdoor zijn we minder bewust van de manier waarop onze boodschap daadwerkelijk klinkt. We vergeten aandacht te schenken aan ons stemgebruik en laat dát nu net de sleutel zijn tot het authentiek communiceren. De stem is immers de afdruk van wie we zijn, bijna vergelijkbaar met een vingerafdruk.

****

Is het abnormaal dat we onze…

View original post 1.184 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s