Aanbod voor onderwijs

20883093_1304555506319902_1350944159993070846_n

Aanbod voor onderwijs: Klink’in klas

Samen met Frederika Tournicourt (logopediste / stempedagoge) ontwikkelde ik een project (stem)coaching voor het onderwijs.

In het onderwijs is de stem een belangrijk instrument. Het aanbod Klink’in klas maakt leerkrachten en docenten meer bewust van hun stemgebruik, waardoor ze gemakkelijker spreken én de boodschap beter laten resoneren bij hun studenten.

1. Lezing

Een lezing (+/- 2u) rond klankgeoriënteerde stemcoaching en de positieve effecten in de klas kan geboekt worden voor o.a. een pedagogische studiedag, een ouderavond, een navorming en voor elk geïnteresseerd publiek.

2. Algemene voorstellingsworkshop (max. 12 deelnemers)

Een workshop stemcoaching (2-3u) biedt praktische oefeningen rond stembewustzijn en spreken voor een klas/ groep. Deelnemers leren luisteren naar hun eigen stem en klank én naar het stemgebruik van de andere deelnemers.

3. Themaworkshops (max. 12 deelnemers)

 • Omgaan met druk (druk versus aanzuiging)
  Je leert naar jouw lichaam luisteren, met name naar de druk en ontspanning (aanzuiging) in je stem en lichaam. Ook je houding komt aan bod: hoe staan we voor de klas?
 • Adem je vrij
  Kan de ademhaling autonoom werken? Hoe kan je de controle loslaten en vind je jouw eigen ademritme? De functie van het middenrif komt aan bod. Ook de controle voor de klas is een thema. Hoe sterk of los heb jij de touwtjes in handen?
 • Betrek je lichaam
  Thema’s die hierbij aan bod komen zijn: motorische rust versus sensorische levendigheid, anatomische structuren versus hun samenhang en het effect op het spreken. In deze workshop komt het lichaamsbewustzijn voor de klas ook aan bod. Hoeveel ben jij je bewust van jezelf wanneer je voor de klas staat?
 • Speel met zintuigen
  Wat kunnen de zintuigen bijbrengen aan de klank? Vanuit je innerlijke zelf naar buiten werken en lesgeven. De relatie leerlingen – ouders – directie wordt besproken: wat doen zij met mij, wat doe ik bij hen?
 • Creëer meer resonantie
  Hoe geef je jouw stem en jezelf de ruimte om te groeien als leerkracht voor de klas. Hoe kan je de leerlingen meer en beter betrekken in jouw verhaal?

4. Individuele sessie

Een individuele sessie stemcoaching (30 min) gaat in op de specifieke vraag van de leerkracht/ docent/ directie/ opvoedend personeelslid. De coaching is op maat en biedt specifieke tips, waarneming en bewustwording.

5. Traject

Bovenstaand aanbod kan gecombineerd aangevraagd worden. Hierbij wordt er een traject op maat van de school uitgestippeld, dat start met een lezing en bestaat uit een combinatie van workshops en individuele sessies.

 

Meer informatie

De lezing, workshops en individuele sessies kunnen op de school doorgaan of op een locatie na overleg.

Prijs op aanvraag.

Contact

Katrien Van Geystelen // katrien.van.geystelen1@telenet.be // +32 (0)473 46 08 91